ARA TATİL LGS ÇALIŞMALARI

Kasım ayı 1. Ara Dönem için öngörülen LGS–YKS kamp program plan ve imkanlar:

Okulumuzda 8. Sınıf öğrenci sayımız toplamda 38 kişidir. 12 Kasım Cuma günü saat 10: 00 da 8-A ve 8-B sınıflarına ara tatil için gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ara tatilde izlemeleri gereken plan ve programlar hazırlanmıştır.

Birinci eğitim döneminin kasım ayı ara tatilini daha geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Öğrenciler bir yandan tatile girmenin sevincini yaşarken bir yandan da bu dönemi verimli ve güzel geçirmek için dinlenebilecekleri tatil programı hazırlamaktadırlar. Ara tatilde dinlenme ve eğlenmeye zaman geçirildiği kadar  zayıf derslerin telafisi ya da  öğrencilerin kendilerini eksik bulduğu konuların tekrarı için de verimli zaman geçirme dönemidir. Bu yazıda okuldaki öğrencilerimiz için "sınava hazırlık döneminde ara tatil nasıl değerlendirilmeli" konusundaki önerilerimizi derledik.

1.)  LGS sınavında başarılı olmak için en önemli etkenlerden birisi düzenli çalışmaktır. Düzenli çalışmak için de çalışma planına ihtiyaç vardır.  LGS gibi ciddi bir sınava hazırlık süreci kesinlikle plansız olmamalıdır. Bunun içinde her şeyden önce öğrenci kendine göre bir plan program oluşturarak bu soruları kendisine sormalıdır. "Ben bugün neyi öğreneceğim, neyi öğrenmem benim için faydalı olacak, hangi dersin hangi ünitelerini öğrenmeliyim, ne kadar süre harcamalıyım gibi, bugünü planlayarak, şimdiyi planlayarak farkına vararak öğrenmeleri önemli." Bu sorulardan yola çıkarak verilmiş çalışma programını kendisine uyarlayarak derslerine çalışabilirler.

İndir

2.) Şüphesiz öğrencinin kendini geliştirmesini sağlayan önemli etkinliklerden birisi de kitap okumaktır. Kitap okuma, kalıcı bir başarı sağladığından tatilin olmazsa olmazlarındandır. Bunun içinde öğrencilerimize bu ara tatilde okumalarını önerdiğimiz kitap listesinden en az iki  kitap okumaları gerektiğidir. Aşağıda kitap listesi verilmiştir.

• Kraliçeyi Kurtarmak: Vladimir Tumanov
  • Kürk Mantolu Madonna: Sebahattin Ali
  • İnci: John Steinbeck
  • Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır: Ahmet Şerif İzgören
  • Çavdar Tarlasında Çocuklar: Jerome David Salinger
  • Şeker Portakalı: José Mauro De Vasconcelos
  • Uçurtma Avcısı: Khaled Hosseini
  • Gün Olur Asra Bedel: Cengiz Aytmatov
  • Pal Sokağı Çocukları: Ferenc Molnar
  • Hünkârım: Bahadır Yenişehirlioğlu

3.) Öğrencilerin ara tatilde başarılarının artırmaları ve tatili doya doya geçirmeleri için derslerin ve kitapların dışında önemli bir etken de filmlerdir.  MEB müfredatı göz önüne bulundurularak çocuklara izletilmesi için tavsiye olarak bir liste hazırlandı.

• İki Dil Bir Bavul
  • Dans Etmenin Sırrı
  • Koro
  • Yerdeki Yıldızlar