T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / DİYADİN - Diyadin İmam Hatip Ortaokulu

SOSYAL, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER

     Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri tarafından yürütülen ''40 Ayet 40 Hadis'' etkinlikleri kapsamında her sınıf seviyesinden gönüllü öğrencilerin yarışmaya katılımı sağlanmıştır. Yarışmaya katılan her öğrenci sınıf seviyelerine göre MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''40 Ayet ve 40 Hadis'' etkinlik kitapçıklarından ilgili oldukları yerlerden sorumlu tutulmuşlardır. Öğrencilerin çalışmaları ilgili öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilmeye alınmıştır.

Öğrencilerimizin; İslam'ın temel kaynakları Kur'an ve sünneti anlamalarını ve yaşamalarını sağlamak, ayetler ve hadisler ışığında onlara; güncel olayları doğru yorumlama becerisi kazandırmak, ahlâkî değerleri ve bu değerlerin oluşmasında Kur'an ve hadislerin rolünü kavratmak ve bu sayede doğru bilgi, doğru inanç, doğru düşünce ve doğru davranış edindirmek amaçlanmıştır.

Milletleri birbirine bağlayan unsurlar daha çok manevidir. Manevi bağ geçmişten geleceğe süreğen bir durumdur.Bir milletin birliği, milletin ortak duygusunda oluşan duygu ve düşüncelerin idrak edilmesi yoluyla olur. Öğrencilerde milli ve manevi bilincin gelişmesi için ülkemiz şairlerinin şiir, kıt'a ve beyitlerini okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamaları sağlanmıştır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Anma Günü Etkinlikleri kapsamında programda yer alam öğrencilerimiz seçtikleri şiirleri okulumuz yemekhanesinde arkadaşlarıyla paylaşmışlardır.

Öğrencilerimizin zamanlarını doğru yönde ve faydalı kullanmalarını ve bunun yanında sağlıklarını korumalarını amaçlayarak ilgili oldukları spor turnuvalarına ilçede katılımları sağlanmıştır. İlgili öğrencilerimiz masa tenisi, voleybol ve futbol gibi spor dallarında turnuvalara katılmışlardır. Bu süreçte turnuvalara hazırlanmaları için okulda uygun alanlar oluşturulmuştur. 

             Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenleri, mesleki kabiliyeti olan, kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere her alanda rehberlik etmişlerdir. Böylece öğrencilerimiz kendilerini geliştirme imkânları bulmuşlardır.

30-03-202230-03-202230-03-202230-03-202230-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2022 - Güncelleme: 30.03.2022 17:32 - Görüntülenme: 323
  Beğen | 0  kişi beğendi