Diyadin İmam Hatip Ortaokulu

Atatürk Mahallesi İnönü Caddesi 213/1
Vizyon
Hamdolsun devletimiz güçlüdür ve zengindir. Diyadin İmam Hatip Ortaokulu olarak devletimizin milletimizin hizmetine sunduğu okulumuzu ve imkanları en iyi şekilde değerlendirerek bize emanet edilen öğrencileri milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek; onları sosyal, kültürel ve eğitim gibi bir çok alanda en iyi şekilde eğitmek ve üst eğitim kurumlarına hazırlamaktır.
Misyon
Öğrencilerin kabiliyetlerinin farkına varmalarını sağlamak, bu kabiliyetlerini daha da geliştirmelerine imkan sağlayacak ortamları oluşturmaktır. Başta öğrenci aileleri olmak üzere diğer paydaşlarla işbirliği içerisinde hareket ederek topluma ve ülkeye doğru din eğitimi alan başarılı bireylerin yetişmeleri için gerekli tedbirleri almaktır.
Başarılar
İl genelinde Yapılan "Genç Nida" Kız Öğrenciler Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasında 6. Sınıf Öğrencimiz Rabia BAYDAR İl Birincisi Olup Bölge Yarışmasında İlimizi Temsil Etme Hakkı Kazanmıştır. İl genelinde yapılan Arapça şiir yarışmasında 8. sınıf öğrencimiz Burkan ÇİFTÇİ üçüncü olmuştur. İlçe genelinde ortaokullar arasında yapılan Diyadin Kurtuluşu konulu şiir yarışmasında 6. sınıf öğrencimiz Canan KAYA birinci olmuştur.
Öğretim Şekli :Gündüzlü/Taşımalı-Tam Gün
08:20/15:30