TARİHÇE

Okulumuz 2012 yılında Şehit Ömer Halis Demir Lisesi  binasında Diyadin İmam Hatip Lisesi ile beraber  açılmıştır. Aralık 2017 tarihinde okul binamız hizmete açılmış ve yeni binamızda eğitim öğretim sürmüştür.

Okulumuzda 12 derslik, konferans salonu, resim iş sınıfı, 2 fen labaratuvarı, mescit, çok amaçlı salon, bilişim sınıfı ve çok geniş bir bahçesi vardır.

Diyadin İmam Hatip Ortaokulunda diğer tüm ortaokullarda okutulan zorunlu dersler okutulmaktadır. Bu zorunlu derslerin yanında diğer ortaokullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim,  Arapça, Peygamberimizin Hayatı(S.A.V.) ve Temel Dini Bilgiler zorunlu olarak okutulmaktadır.

Öğrencilerimize  bir yandan çağın bilgi ve becerileri verilmekte; diğer yandan milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerlere sahip oolmaları  sağlanmaktadır. Bu sayede her öğrencimiz ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealinde bir birey olarak yetişmektedirler.

Yayın: 13.10.2021 - Güncelleme: 13.10.2021 17:29 - Görüntülenme: 367