AĞRI / DİYADİN - Diyadin İmam Hatip Ortaokulu

Şbt

Uzaktan eğitim sürecinin öğrencilerimizde fiziksel ve ruhsal etkileri konulu seminer çalışması okul psikolojik danışması tarafından öğrencilerimize okulun ilk haftasında uyum çalışması olarak yapılmıştır. Ayrıca şube rehber öğretmenleri tarafından öğrencilerimize psiko-sosyal destek programları uygulanmıştır. Tüm bu uygulamalar ile psikolojik sağlamlığın arttırılması amaçlanmıştır.

Ock

Öğrencilerin sosyal, zihinsel yönden gelişmelerini sağlamak zamanlarını daha verimli kullanmak adına okulun koridorlarına ve müsait olan yerlerine satranç takımı yerleştirildi. Böylece öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirme açısından da aktif bir sürece girdikleri görüldü.

Ara

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Eylem Planı (DÖGEP) kapsamında Eki-Kasım ayı faaliyetleri Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kas

Kalite Takip Sistemi Ekim-Kasım ayı Öğretmen Gelişim Programı kapsamında Rehber öğretmenlerimiz tarafından  okulumuz öğretmenlerine "Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerleri (sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakârlık...)." konusunda seminer verilmiştir.

Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerleri ile ilgili eski Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un konuşmaları öğretmenlerimizle paylaşıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Kas

Kasım ayı 1. Ara Dönem için öngörülen LGS–YKS kamp program plan ve imkanlar:

Okulumuzda 8. Sınıf öğrenci sayımız toplamda 38 kişidir. 12 Kasım Cuma günü saat 10: 00 da 8-A ve 8-B sınıflarına ara tatil için gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ara tatilde izlemeleri gereken plan ve programlar hazırlanmıştır.

Kas

Meslek dersi öğretmenlerince yapılan planlama dahilinde her hafta belirli konularda paylaşılmak üzere ayet ve hadis panoları oluşturuldu.

Kas

Çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüpleri kurulmuştur. Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlanmıştır Öğrencinin seçtiği kulüp, yapılan çalışmalar ve belgeleri e–Okul sistemine işlenmiştir.

Kas

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde Kur'an-ı Kerim, hitabet ve mesleki uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatipli, müezzinlik, vaizlik ve kur an kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlandı ve uygulandı.

Kas

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, öğrencilerimizin yaptığı resimler basılarak okul sergisi düzenlenmiştir.

Kas

Okul Aile İş Birliğinin pekiştirilmesi kapsamında okulumuz öğretmenleri öğrenci velilerimizi ziyaret  etmiştir. Yapılan ziyaretlerde öğretmenlerimiz velilerimiz tarafından sıcak ilgiyle karşılanmış ve öğretmenlerimiz velilerimizi öğrecileri hakkında bilgilendirilmiştir.

Veli ziyareti kapsamında ziyaret edilen Köylerimiz;

• Batıbeyli Köyü,
  • Aşağı Satıcılar Köyü,